Top

Εκδρομή στον Παγασητικό

Εκδρομή στον Παγασητικό

Ο Παγασητικός κόλπος είναι μια σχετικά κλειστή και ρηχή θάλασσα που σχηματίζεται ανάμεσα στην κύρια ελληνική χερσόνησο και την χερσόνησο του Πηλίου. Ο Παγασητικός κόλπος έχει έκταση 175 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει μέγιστο βάθος περίπου 102 μέτρα. Το άνοιγμα (είσοδος) του κόλπου περιορίζεται νότια, προς τον Ευβοϊκό κόλπο και το Αιγαίο πέλαγος, ανάμεσα στο ακρωτήριο Τρίκερι, της Μαγνησίας, (ανατολικά), και το ακρωτήριο Σταυρός της βορειοανατολικής χερσαίας λωρίδας της Φθιώτιδας (δυτικά), διατηρώντας άνοιγμα μόνον 4 χλμ. Ο Βόλος κτισμένος στον μυχό του Παγασητικού κόλπου και σε απόσταση αναπνοής από το βουνό του Πηλίου, συνδυάζει όλη τη γοητεία της θάλασσας με τη μυστηριακή ομορφιά του βουνού των Κενταύρων. Η όμορφη πόλη συνδέεται με την περίφημη Αργοναυτική Εκστρατεία, ένα από τα σημαντικότερα έπη του ελληνικού μυθολογικού κύκλου.
Βόρεια και ανατολικά του Βόλου, αναπτύσσεται το Πήλιο, το καταπράσινο βουνό των θρύλων και των Κενταύρων, από τα ομορφότερα και γοητευτικότερα της Ελλάδας. Τα δεκάδες ξακουστά χωριά του, είναι όλα τους χαρακτηρισμένα ως παραδοσιακοί οικισμοί, λόγω του εξαίσιου φυσικού τοπίου, της ιδιαίτερης πολιτιστικής κληρονομιάς και της χαρακτηριστικής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής.

Το πρόγραμμα μας για την εκδρομή στo Παγασητικό:

09:00 Αναχώρηση από το όμορφο λιμάνι της Αμαλιάπολης ή του Αχιλλείου

Ξεκινάει η κρουαζιέρα μας πλέοντας “γυαλό-γυαλό” απολαμβάνοντας το πανέμορφο Πήλιο, το βουνό από την Ελληνική Μυθολογία, ήταν η θερινή κατοικία των Θεών και η πατρίδα των Κενταύρων.

11:00 Πρώτη στάση για μπάνιο

Φτάνουμε στην πανέμορφη, ήσυχη και καταγάλανη παραλία “Τζάστενη” όπου είναι η ώρα να εξερευνήσετε τα νερά της. Καθώς απολαμβάνετε το κολύμπι, τις βουτιές και το παιχνίδι στην θάλασσα, εμείς ξεκινάμε την προετοιμασία για το μεσημεριανό, ψήνοντας σουβλάκια και σερβίροντας τα με ελληνική σαλάτα και τζατζίκι.
Η εκδρομή μπορεί να κανονιστεί είτε με φαγητό πάνω στο καράβι είτε να υπάρξει φαγητό στις τοπικές ταβέρνες της περιοχής.

13:30 Αναχώρηση από την παραλία

Βάζουμε πλώρη για το παλαιό γραφικό Νησί Τρίκερι που επισκέπτεται κανείς μόνο με πλοίο αλλά πρώτα θα δούμε την νησίδα “Πρασούδα” όπου δεσπόζει το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής με το ναό σε σχήμα σταυροειδή βασιλική με τρούλο, χτισμένο από τον 11ο αιώνα. Και θα εξερευνήσουμε και μια από τις σπηλιές που υπάρχουν στον Παγασητικό Κόλπο. Στο κέντρο του νησιού βρίσκεται το Μοναστήρι Ιερά Μονή της Παναγίας Ευαγγελίστριας που μπορείτε να επισκεφτείτε και να περπατήσετε στο μονοπάτι του νησιού ανάμεσα στους ελαιώνες. Στο παραδοσιακό λιμανάκι μπορείτε να απολαύσετε τις ελληνικές γεύσεις με θέα της θάλασσα στις παραδοσιακές ταβέρνες.

15:30 Αναχώρηση από το Νησί Τρίκερι

Αφού απολαύσαμε το μικρό νησάκι στην μέση του Παγασητικού ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής αλλά με μια μικρή παράκαμψη για βουτιές από το πλοίο πριν το τέλος της κρουαζιέρας.

18:30 Άφιξη στο Αχίλλειο και τέλος της κρουαζιέρας

Το ταξίδι έφτασε στο τέλος του με αξέχαστες αναμνήσεις και εμπειρίες.

!!! Το κέφι, το γλέντι, ο χορός και τα τραγούδια δεν λείπουν ποτέ από τις κρουαζιέρες μας.

    • Το πλοίο διαθέτει μπαρ-κυλικείο όπου μπορείτε να προμηθευτείτε κάτι να πιείτε, όπως καφέ, αναψυκτικά και νερά αλλά και να φάτε κάτι κατά την διάρκεια του ταξιδιού.
    • Οι ώρες αφιξοαναχώρησης είναι ενδεικτικές και μπορούν να έχουν απόκλιση +/- μισή ώρα λόγο καθυστέρησης εκδρομέων, κίνηση στα λιμάνια και καιρικών συνθηκών.
You don't have permission to register